24 november 2023
19:30

Kumla HC:2

Referat: HC Örnen/Örebro HU - Kumla HC:2

HC Örnen kunde vinna mot Kumla HC 2 i en match som innehöll en hel del misstag från hemmalagets sida, framförallt i den första perioden. Slutresultatet skrevs till 7-5 till HC Örnen.

Det är HC Örnen som inledningsvis har det mesta av spelet och kan även göra det första målet i matchen efter nästan fyra minuters spel. Trots spelövertaget gör HC Örnen en hel del misstag och släpper till alldeles för enkla kontringar där man sätter varandra i lite dåliga situationer ute på banan. Misstagen tar ut sin rätt och Kumla HC 2 kan gå till pausvila med en 2-4 ledning.

HC Örnen rycker upp sig gällande misstagen under den andra perioden där man kan gå ikapp och gå om Kumla efter halva andra perioden då man leder med 5-4 efter 12:32 minuter spelade av den andra perioden. Kumla får dock in en kvitteringspuck och ställningen är 5-5 inför den tredje perioden.

I den tredje perioden har återigen HC Örnen det mesta av spelet och man släpper inte till några riktigt farliga målchanser för Kumlas del. Det är istället HC Örnen som gör de enda målen i den tredje perioden genom Erik Planeby och Hugo Frisk vilket innebär att man kan ta hem samtliga tre poäng efter en seger med 7-5.

I det stora hela en godkänd insats där det finns många bra delar man kan ta med sig, dock finns det även en del att förbättra gällande att försöka minimera misstagen där man släpper till farliga kontringar för motståndarna.